facebook_img Cognizin Citicoline - pre pamäť a koncentráciu

+

Cognizin Citicoline - pre pamäť a koncentráciu

Váš mozog tvorí len 2% vašej telesnej hmotnosti, no v pokoji spotrebuje približne 20% energie celého vášho tela. To znamená, že ľudský mozog potrebuje veľa výživy, aby zostal bdelý a sústredený po celý deň. Cognizin je výživná látka určená pre zdravie mozgu, ktorá bola klinicky testovaná na podporu pozornosti a zlepšenia schopnosti zapamätať si informácie.

Charakteristika
Cognizin je vo všeobecnosti považovaný za bezpečný a ide o čistú látku bez alergénov. Je vyvinutý pomocou patentovaného fermentačného procesu. Bez ohľadu na váš vek, Cognizin Citicoline poskytuje živiny potrebné na podporu kognície, pozornosti a sústredenia. Cognizin je registrovaná obchodná značka pre formu citikolínu, ktorý je známy aj ako cytidín-5'-difosfatocholín (CDP-cholín). Citikolín je látka, ktorá je prítomná v tele a hrá dôležitú úlohu v metabolizme mozgu. Je to zlúčenina, ktorá sa prirodzene nachádza v bunkových membránach a je základným stavebným blokom fosfolipidov, štruktúrnej zložky buniek. Je známe, že Cognizin sa ľahko vstrebáva a prechádza cez krvno-mozgovú bariéru, čo znamená, že môže mozgu efektívne dodávať cholín. Cholín je esenciálna živina, ktorá je dôležitá pre tvorbu neurotransmiterov a štruktúru bunkových membrán. Cognizin Citicoline sa často používa ako doplnok stravy s cieľom podporiť kognitívne funkcie, zlepšiť pamäť, koncentráciu a učenie. Môže tiež pomáhať pri ochoreniach súvisiacich so zníženou funkciou pamäte a kognitívnymi funkciami, ako je Alzheimerova choroba a demencia.

Funkcionalita
- Cognizin pomáha mozgu vytvárať elektrické impulzy, stará sa o zdravé mozgové bunky a chráni neuróny pred poškodením voľnými radikálmi prostredníctvom životne dôležitých živín, ktoré poskytuje.
- Cognizin reguluje zdravé hladiny acetylcholínu, živiny ktorá podporuje kognitívne funkcie.
- Cognizin podporuje zdravú mitochondriálnu funkciu, ktorá je potrebná pre obrovské množstvo energie, ktorú mozog vyžaduje.
- Cognizin podporuje syntézu a udržiavanie bunkových membrán.
- Cognizin Citicoline poskytuje dôležité živiny potrebné na podporu regenerácie fosfolipidov vo vašom tele. Fosfolipidy sú dôležité, pretože tvoria 30% nášho mozgového tkaniva, poskytujú základnú ochranu neurónov a podporujú nervovú komunikáciu.
 
Pripadové štúdie a výskumy
Štúdia z roku 2016 zverejnená v časopise Journal of Neural Transmission sledovala účinky Cognizinu na pamäť a kognitívne funkcie u starších dospelých ľudí. Po 12-týždňovom užívaní Cognizinu sa zistilo, že skupina užívajúca tento doplnok mala výrazne lepšie skóre v pamäťových testoch v porovnaní so skupinou užívajúcou placebo. Výskum z roku 2015 publikovaný v časopise Psychopharmacology zistil, že Cognizine môže mať pozitívny vplyv na úzkosť a psychický stav. Účastníci štúdie, ktorí užívali Cognizine, hlásili zníženie úzkosti a zlepšenie nálady v porovnaní s placebom. Ďalšia štúdia z roku 2019 zverejnená v časopise Brain Research Bulletin preskúmala účinky Cognizinu na kognitívne funkcie a úroveň energie u mladých dospelých ľudí. Výsledky ukázali, že Cognizine môže zvýšiť pozornosť, pracovnú pamäť a zlepšiť celkovú úroveň energie. Metaanalýza z roku 2018, ktorá zahrnula viacero štúdií, zhromaždených v publikácii Journal of Clinical Psychopharmacology, potvrdila pozitívny vplyv Cognizinu na kognitívne funkcie, pamäť a schopnosť učiť sa. Je dôležité si uvedomiť, že každá štúdia má svoje obmedzenia a výsledky sa môžu líšiť medzi jednotlivými ľuďmi. Avšak tieto pripadové štúdie a výskumy naznačujú, že Cognizine môže mať pozitívny vplyv na kognitívne funkcie a môže byť užitočným doplnkom pre zlepšenie pamäte, koncentrácie a nálady.
 
Cognizine je tiež bezpečný a dobre tolerovaný. Má minimálne vedľajšie účinky a neinteraguje s inými liekmi alebo doplnkami stravy. Avšak, ako pri akomkoľvek doplnku stravy, je vždy odporúčané konzultovať užívanie s lekárom alebo lekárnikom. Ak hľadáte spôsob ako zlepšiť svoje kognitívne funkcie a získať konkurenčnú výhodu, Cognizine by mohol byť vhodným doplnkom pre vás. Ak sa rozhodnete vyskúšať Cognizine, odporúča sa dodržiavať odporúčanú dávku a užívať ho pravidelne na dosiahnutie maximálnych výsledkov. Nezabudnite aj na zdravý životný štýl, vrátane zdravého stravovania, dostatočného spánku a fyzickej aktivity, pre celkové zlepšenie vašej výkonnosti a kognitívnych funkcií.
 
Zdroje
Pamäť: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33978188/
https://www.sciencedirect.com/search?qs=cognizin
Kognitívne poruchy: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18046877/